Mérföldkövek a Minden Ok oldal történetében

A MásOk - Minden OK elődjét, az eleinte MásOk, majd 2014 májusától már a mai MásOk - Minden OK néven futó blogot Bach Éva hozta létre 2011 februárjában, daganatos betegségéből való gyógyulása idején. Eredetileg célját az oldallal akkor úgy fogalmazta meg:

"Nem, ez a blog nem másokról szól. Magunkról beszél, nekünk és értünk - az egészségért, hogy egész legyél velem! Nem tanít dogmákat, nem ígér mennyországot, és nem bűvöl rózsaszín vattacukor-mázas gőzt a valóság helyére, sem konzerv válaszokat a szádba. Mégis, a testen túl egy MÁS Okot is kutatva, a te együttműködéseddel szeretné feltárni a gyógyulásod lehetséges útjait."

Az első blogjában a szerző saját belső tapasztalataira alapozva szerette volna kutatni, megismerni a betegségek lelki okait, ám az akkor még titkos, rejtett blogon további három évig bejegyzés alig született.

A változást végül teljes gyógyulása után, édesanyjával együttesen meghozott döntése indította el: elhatározták, hogy az addig ultrahangdiagnosztikával, belgyógyászattal és tüdőgyógyászattal foglalkozó Pneumo Bt. égisze alatt új tevékenységbe kezdenek, és nyitnak az alternatív gyógymódok felé, helyet keresnek vállalkozásuknak a terápiának ebben a formájában. Az átalakulás részeként kutatásba kezdtek 'Az alternatív és kiegészítő gyógymódok létjogosultsága és helye a megelőzésben, a terápiában és a rehabilitációban' címmel, amelynek kutatómunkának a magyar egészségügyi rendszer működése mellett részét képezte az is, hogy a projekt és a kutatás vezetője az összegyűjtse és tanulmányozza valamennyi ma Magyarországon ismert és alkalmazott alternatív és kiegészítő gyógymódot. Már az első néhány hétben 436 gyógymódot sikerült összegyűjteni, és a MásOk - Minden OK blog, majd később jelen weboldal is, ennek a még ma is gyermekcipőben kutató- és írói munkának a gyümölcse.

Az első lépések:
 • 2014. Május 1. Az ötlet megszületik: elkezdődik a kutatás és elindul az ekkor még titkos Minden OK blog
 • 2014. Május 7. Első módszer bemutatás
 • 2014. Május 27. Az első Facebook bejegyzés
 • 2014. Június 15. Az oldal és a kapcsolódó Facebook oldal megnyílt a nagyközönség számára
 • 2014. Július 15. Először 100 fölött a napi oldalmegtekintések száma
 • 2015. Március 1. 150 követő és havi 1000-1200 oldalmegtekintés, valamint 40 bemutatott módszer
A portál:
 • 2014. Szeptember Elindulnak a tárgyalások a végleges, nagy webportál építéséről
 • 2014. November Elkészült a Más Ok - Minden OK arculatterve és az új webportál tartalomterve
 • 2015. május 5. Elindult az új és kibővített Más Ok – Minden Ok webportál
 • 2015. május 8. A már felépült MásOK - Minden OK webportál blog változata (Minden OK blog) felvételt nyert a Cafeblog VIP programjába
 • A Minden OK jelenleg mintegy 1100 Facebook követővel rendelkezik, és elindulása óta 126 000 oldalmegtekintés történt az oldalakon.