tudományos orvoslás

Egyetemek együttműködése sportegészségügyi kutatásokban

A sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatásokra nyert európai uniós forrásokat a Debreceni Egyetem (DE), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), valamint a Széchenyi István Egyetem konzorciuma - jelentette be a sportért felelős államtitkár szerdán sajtótájékoztatón, Debrecenben.

A bőrrák még mindig nem játék!

Használj napozókérmet, védd a bőrödet napozáskor!

A bőrrák legagresszívebb formája, a melanóma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet - közölte Balatoni Tímea onkológus és bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Megelőzés, korai felistmerés a túlélés záloga, ám ma már az áttétképződés is gátolható

Megtévesztő közleményt tettek közzé BBC bőrrákkutatással foglalkozó cikkéről

1/2 oldal | lapozás a 2/2 oldalra

Első pillantásra, amikor megláttam ezt a cikket, átfutott az agyamon: NANE! Már az MTI-n is megjelentek az ellenőrizhetetlen eredetű egészségügyi kamucikkek, és mindenféle kutatási eredményekre hivatkoznak, de úgy tűnik, hogy az a természetazonos gyanakvás, amelyet az alternatív egészségügy pletykalapjai és kétes hírű blogjai az elmúlt egy év kutatómunkája során nem csupán elültettek, hanem pokoli mélységig ivódva alaposan el is mélyítettek bennem, ezúttal alaptalannak bizonyult.