rákgyógyítás

A rák ma már nem feltétlenül halálos megbetegedés

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.

A bőrrák még mindig nem játék!

Használj napozókérmet, védd a bőrödet napozáskor!

A bőrrák legagresszívebb formája, a melanóma rövid idő alatt az egész szervezetben áttéteket képezhet - közölte Balatoni Tímea onkológus és bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Megelőzés, korai felistmerés a túlélés záloga, ám ma már az áttétképződés is gátolható

Évente 5000 ember hal bele a 3 legjobban szűrhető rák egyikébe

A Van Holnap! Zsákos Alapítvány idén ötödik alkalommal rendezte meg a „Legyen egy Kék Napod!” figyelemfelhívó megmozdulást, melyhez Újbuda Önkormányzata és Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya is csatlakozott.

6 évvel és 11 félmaratonnal a rák után - 2. rész

Ha jól értettem, a Ligával már a gyógyulásodat követően kerültél kapcsolatba, adódik a kérdés: te magad tudtál-e a betegséged során a kezeléseken túl más segítséget kérni?

Szerintem más esélyekkel indul egy városi értelmiségi egy vidéki nyelveket nem beszélő beteggel szemben. Én egy nagyon ritka betegségben szenvedtem, itthon akkor egyetlen egy túlélőről sem hallottam.

6 évvel és 11 félmaratonnal a rák után

Február 4-e idén is, mint 2000 óta minden évben, Rákellenes Világnap. Sokat beszélünk a rákról és következményeiről, de még mindig nagyon keveset hallani a túlélőkről: túlélők márpedig vannak! És én most elcsíptem egyet, nem is akármilyet! Bernadett korunk egyik hőse.

Mi lenne a magyar egészségüggyel szponzorok nélkül?

9 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai készüléket adományozott az AVON a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának - így kezdődött a hír. Minden alkalommal, amikor kezembe kerül egy sajtóközlemény valamely admonáyozóról, gondolataim előtt először egy sötét felhő suhan el, hogy már megint itt egy cég, aki PR megjelenést szeretne. És majdnem minden esetben - most is - arra jövök rá miután megnyitom a cikket, hogy ennyiért hirdetési felületet vehetnének és PR cikket mellé, mégsem ezt teszik!