rák

A rák ma már nem feltétlenül halálos megbetegedés

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.

Előzd meg a méhnyakrákot!

Méhnyakrák elleni védőoltás, HPV oltás

Az igazság (?) a méhnyakrák elleni védőoltásról és a rák kockázati tényezőiről - miért igen, és miért is ne? Lassan közeledik a szeptember, és ismét szülők ezrei gondolkodnak el azon, hogy vajon igénybe vegyék-e az ingyenes HPV elleni védőoltás lehetőségét ifjú tizenéves lányaik számára? Ezzel kapcsolatban szeretnénk néhány szóban állásfoglalni itt, és röviden összefoglalni, hogy a HPV vírus fertőzésen túl milyen olyan kockázati tényezők vannak, amely a rák illetve a méhnyakrák kialakulásában szerepet játszhatnak.

Észak-Kína lakosságának pénzért adják a tiszta levegőt

Dobozos levegőt dobtak piacra kínában - nagy sikerrel

Van valami egészen elcsendesítő, hallgatagon elgondolkodtató az MTI mai közleményében, amely szerint "élénk a kereslet a dobozos levegő iránt Kínában". Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy mélabú...

6 évvel és 11 félmaratonnal a rák után - 2. rész

Ha jól értettem, a Ligával már a gyógyulásodat követően kerültél kapcsolatba, adódik a kérdés: te magad tudtál-e a betegséged során a kezeléseken túl más segítséget kérni?

Szerintem más esélyekkel indul egy városi értelmiségi egy vidéki nyelveket nem beszélő beteggel szemben. Én egy nagyon ritka betegségben szenvedtem, itthon akkor egyetlen egy túlélőről sem hallottam.

6 évvel és 11 félmaratonnal a rák után

Február 4-e idén is, mint 2000 óta minden évben, Rákellenes Világnap. Sokat beszélünk a rákról és következményeiről, de még mindig nagyon keveset hallani a túlélőkről: túlélők márpedig vannak! És én most elcsíptem egyet, nem is akármilyet! Bernadett korunk egyik hőse.

Megdöbbentő és szívszorító történetek a rákról

2015. december 20-án Budapesten mutatták be a Félsz a vihartól? című interjúkötetet. Az Életjelek projekt keretében megjelenő könyv nyolc rákbetegségben érintett nő történetét meséli el annak írója, Földvári Barbara kulturális antropológus tollán keresztül.

Mi lenne a magyar egészségüggyel szponzorok nélkül?

9 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai készüléket adományozott az AVON a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikájának - így kezdődött a hír. Minden alkalommal, amikor kezembe kerül egy sajtóközlemény valamely admonáyozóról, gondolataim előtt először egy sötét felhő suhan el, hogy már megint itt egy cég, aki PR megjelenést szeretne. És majdnem minden esetben - most is - arra jövök rá miután megnyitom a cikket, hogy ennyiért hirdetési felületet vehetnének és PR cikket mellé, mégsem ezt teszik!

Növessz bajuszt, és ments meg egy manust!

November immár 6. éve Magyaroszágon is a férfi egészség és a prosztatarák megelőzésének a hónapja. Ilyenkor a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a férfiak egészségével is törtődni kell, és a prosztatarák a tünetek korai felismerésével jól kezelhető, vagy akár meg is előzhető.