prosztatarák

Prosztatakommandót Magyarországnak! Véget ért a 2016-os Movember kampány

Prosztatarák - Movember - Égető szükség van az egészséges életvitel és a szűrővizsgálatok fontosságának hirdetésére. Minden ötödik szűrésen részt vett személy magas PSA értékkel rendelkezett.

Égető szükség van az egészséges életvitel és a szűrővizsgálatok fontosságának hirdetésére. Minden ötödik szűrésen részt vett személy magas PSA értékkel rendelkezett. Rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető és korai felismeréssel kezelhető is a prosztatarák.

Drágán add az életed, ha férfi vagy!

Drágán add az életed, ha férfi vagy! - Idén is bajuszt növeszt a világ novemberben, hogy felhívja a figyelmet a prosztatarák szűrésének lehetőségére és a férfi egészségvédelemre

A világszerte a férfiak egészségéért kampányoló, figyelemfelkeltő mozgalmat már egyre többen ismerik itthon is, és a Minden OK is immár harmadik éve növeszt bajuszt novemberben, ezzel hívva fel a figyelmet a férfi egészségvédelemre, ezen belül is arra, hogy a férfitársaink körében az egyik leggyakrabban előforduló, gyakran halálos kimenetelű daganatos megbetegedés, a prosztatarák kialakulásának kockázata gyógyszeres kezeléssel és rendszeres kontrollal jelentősen csökkenthető, korai felismeréssel pedig a betegség gyógyítható.

Prosztatarák: Családban marad!

Forrás: MTI

A prosztatarák különböző formáinak örökletességét vizsgálták meg svéd kutatók - írta a Science Nordic portál.

A prosztatarák legagresszívebb, a test más tájain is áttéteket okozó formájának örökölhetősége meglehetősen kicsi a kutatók szerint. Kockázata az átlagos férfilakosságnál öt százalék, azoknál, akiknek a testvére a kórban szenvedett, kilenc százalék.

Növessz bajuszt, és ments meg egy manust!

November immár 6. éve Magyaroszágon is a férfi egészség és a prosztatarák megelőzésének a hónapja. Ilyenkor a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a férfiak egészségével is törtődni kell, és a prosztatarák a tünetek korai felismerésével jól kezelhető, vagy akár meg is előzhető.