prevenció

Egészséges életmóddal megelőzhető lenne a rák okozta elhalálozások fele

Kneipp - egészséges életmód

Olybá tűnik, hogy a tudósoknak végre volt ideje (részben) letesztelni azt az egy mondatot, amit Sebastian Kneipp már 300 évvel ezelőtt is tudott, mégpedig hogy egészséges életmóddal megelőzhető lenne a rákbetegségek 20-40 százaléka, és a daganatos betegségek miatt elhalálozások fele.

Növessz bajuszt, és ments meg egy manust!

November immár 6. éve Magyaroszágon is a férfi egészség és a prosztatarák megelőzésének a hónapja. Ilyenkor a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát, ezzel hívva fel a figyelmet arra, hogy a férfiak egészségével is törtődni kell, és a prosztatarák a tünetek korai felismerésével jól kezelhető, vagy akár meg is előzhető.

Megtévesztő közleményt tettek közzé BBC bőrrákkutatással foglalkozó cikkéről

1/2 oldal | lapozás a 2/2 oldalra

Első pillantásra, amikor megláttam ezt a cikket, átfutott az agyamon: NANE! Már az MTI-n is megjelentek az ellenőrizhetetlen eredetű egészségügyi kamucikkek, és mindenféle kutatási eredményekre hivatkoznak, de úgy tűnik, hogy az a természetazonos gyanakvás, amelyet az alternatív egészségügy pletykalapjai és kétes hírű blogjai az elmúlt egy év kutatómunkája során nem csupán elültettek, hanem pokoli mélységig ivódva alaposan el is mélyítettek bennem, ezúttal alaptalannak bizonyult.

Mellrák elleni kampány indult a Szigeten

A Sziget fesztiválon, a Civil Szigeten indította el idén mellrákellenes kampányát szerdán a Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Rák Ellen az Emberért, a Holnapért Alapítvány.