mesedoktor

20 millió forintra pályázhatnak a kórházak a K&H gyógyvarázs programjában

20 millió forintra pályázhatnak a kórházak a K&H gyógyvarázs programjában

Budapest, április 19. - 13. alkalommal pályázhatnak a gyermekek gyógyításával foglalkozó intézmények a K&H gyógyvarázs támogatására, amelynek célja, hogy modern eszközökkel segítse a magyar gyermekegészségügyet. A pályázatra június 3-ig nyújthatják be jelentkezésüket az intézmények, amik összesen 20 millió, fejenként 4 millió forintos támogatásban részesülhetnek.

Idén a gyermek gasztroenterológiáé a főszerep a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programjában

Emlékszik még valaki itt a mesedoktoros cikkekre? Hát, bizony nem csak mesedoktor program van a K&H-nál, hanem pályázni is lehet, meglehetősen komoly pénzekre. Stílusosan az elhízás világnapján derült rá fény, hogy az idei gyermek-egészségügyi program főszereplője a gyermek gasztroenterológia!

Szárnyaló márciusi hírek: Kék nap és Gyógyvarázs a Minden Ok életében

A mai napon, immár 2. alkalommal kapott a Más Ok - Minden Ok blog meghívást egy egészségügyi témában megrendezett sajtótájékoztatóra, és erre végtelenül büszkék vagyunk mindketten. Még mindig megilletődve nyugtázom, hogy igen, sajtó lettünk - én, a cég és a hajdan picike blogom: a Minden Ok.

Megmérettek a mesedoktorok

Állatmeséket és magyar népmeséket olvasnak legszívesebben a kórházban fekvő gyerekeknek a mesedoktorok – derült ki a K&H gyógyvarázs felméréséből. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program egy éves évfordulója alkalmából közel 1300 önkéntes mesélt arról, milyen érzés néhány kedves történettel és némi törődéssel hozzájárulni a beteg gyermekek lelki és testi gyógyulásához.

Még több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

2014 júliusától újabb 13 kórház kis betegeinek napjaiba  lophatnak derűt a K&H gyógyvarázs mesedoktorok. Az önkéntesek így már az ország 42 gyermekosztályára mehetnek személyesen mesét olvasni, míg az interneten átküldött mesevideókat már 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek a K&H által biztosított számítógépeken.