elhízás

Kiderült, hogy sopkkal összetettebb szerepe lehet a hormonoknak az elhízásban!

Szinte mindenki szeretne fogyni. Azt azonban kevesen gondolják végig, hogy a siker nem kizárólag az akaraton, a kitartáson és az önkontrollon múlik. A sikertelenség mögött gyakran a hormonális rendszer zavarai találhatók, pl. inzulinrezisztencia, ösztrogén-dominancia, stressz, pajzsmirigy alul működés a leggyakoribbak.

Új blogbejegyzés arról, hogy vajon jógázhatnak-e a súlyfelesleggel küzdők

Sokszor és sokféle képpen támadják a testsúly problémákkal küzdőket, a sajtó tele van rájuk vonatkozó életmód tanácsokkal, a magazinok és a társadalom, az emberek feje pedig ítéletekkel és velük szemben támasztott kvöetelményekkel. Tiltások, prekoncepcíiók, rosszindulat, szánalom... rengeteg érzés és vélemény kapcsolódik az elhízáshoz, sokan és százfél módszerrel szeretnének segíteni vagy meggazdagodni az elhízott embereken.

Több mozgás és egészségtudatosabb táplálkozás a megoldás az elhízás ellen

A rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint az egészséges és tudatos táplálkozási szokások kialakítása a legfontosabb eszközök a magyar diákok testi és lelki egészségének javítására, elhízásának megakadályozására Csányi Tamás, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) programvezetője szerint.A mindennapos testnevelés mellett szükség van arra is, hogy az iskolák és a családok kialakítsák, illetve megerősítsék a tanulók rendszeres és megfelelő intenzitású testmozgás iránti motivációját

Ez nem vicc! Létezik fogyókúrás receptverseny!

2015. december 27-én immár negyedik alkalommal indult útjára a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság receptversenye: a Főzz másképpen! Az elmúlt 3 esztendőben több száz egyetemi hallgató, orvos, filmrendező, újságíró, dietetikus, séf, de még szakács is beküldte ínycsiklandó, ámde egészséges receptjét!