egészséghírek

Könyv a Fekete-Afrikában gyógyított kiváló magyar orvosokról

Magyar orvosok Fekete-Afrikában címmel írt könyvet Pusztai Gabriella, a kunszentmártoni múzeum történésze; a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent mű az orvosok az afrikai hétköznapokban végzett gyógyító tevékenységébe ad betekintést.

A rák ma már nem feltétlenül halálos megbetegedés

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.

Krónikus veseelégtelenséget okozhat az elhízás

Egészséges életmóddal az egészséges vesékért

Március 9-e idén is, mint minden évben idei a vese világnapja.   A tizenkettedik világnap témája a vesebetegség és az elhízás kapcsolata, jelmondata: "Egészséges életmóddal az egészséges vesékért!" A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet arra, a vesének központi szerepe van általános egészségünk szempontjából, továbbá hogy világszerte csökkenjen a vesebetegségek és szövődményeik gyakorisága, súlyossága.

Észak-Kína lakosságának pénzért adják a tiszta levegőt

Dobozos levegőt dobtak piacra kínában - nagy sikerrel

Van valami egészen elcsendesítő, hallgatagon elgondolkodtató az MTI mai közleményében, amely szerint "élénk a kereslet a dobozos levegő iránt Kínában". Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy mélabú...

2 perc alatt 3000 előre gyártott szemüveget zúzott össze Rákóczi Feri

Mint megtudtuk: október a Látás hónapja - legalábbis a Magyar Látszerészek szövetsége szerint, amely idén immár 11. éve szervezi meg a látás hónapját Magyarországon, és amelynek keretében ingyenes látásvizsgálat indul országszerte. Az idei program nyitórendezvényének alkalmából pedig a Minden OK is különös jelenségnek lehetett SZEMtanúja: 3000 darab előre gyártott egyenszemüveget semmisített meg a program házigazdájaként Rákóczi Feri és a Magyar Látszerészek Szövetségének elnöke, Tóbiás Richárd - ezzel szeretnék felhívni a figyelmet azok hosszútávú használatának káros hatásaira.

Elhunyt Czeizel Endre

Budapest, 2015. augusztus 10. - Életének 81. évében elhunyt Czeizel Endre orvos-genetikus. A felvétel a tudós 80. születésnapja alkalmából rendezett köszöntésen készült Budapesten, a New York Palota egyik rendezvénytermében 2015. április 13-án. Falus András szerint halálával az orvosgenetikai ismeretterjesztés jeles személyisége távozott.

Életmódkutatást végez a Magyar Sclerosis Multiplex Társaság

Mibe kerül gyógyíthatatlan betegnek lenni? Nemzetközi kutatás a magyar sclerosis multiplexes betegek életéről. 800 magyar sclerosis multiplexes (SM) beteg válaszát várják egy nemzetközi kutatásban arról, milyen nehézségeket okoz a mindennapokban a betegség, hogyan alakul a betegek életminősége, milyen kiadásokkal terheli meg a családi költségvetést a gyógyíthatatlan idegrendszeri kór.

Az vagy, amit teszel

Minden egyetem minden bölcsész és közgazdász szakán bemutatják Philip Zimbardonak azt a munkáját, amelyben teljesen egészséges férfiakat két csoportra osztva az egyetem alagsorában egy kísérleti börtön néhány hetes működtetésébe kezdett, deöbbenetes eredményekkel. Ugyanez a Philip Zimbardo ezúttal megpróbálja az emberekben újra felébreszteni a jót