egészséges táplálkozás

Több mozgás és egészségtudatosabb táplálkozás a megoldás az elhízás ellen

A rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint az egészséges és tudatos táplálkozási szokások kialakítása a legfontosabb eszközök a magyar diákok testi és lelki egészségének javítására, elhízásának megakadályozására Csányi Tamás, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) programvezetője szerint.A mindennapos testnevelés mellett szükség van arra is, hogy az iskolák és a családok kialakítsák, illetve megerősítsék a tanulók rendszeres és megfelelő intenzitású testmozgás iránti motivációját

Ez nem vicc! Létezik fogyókúrás receptverseny!

2015. december 27-én immár negyedik alkalommal indult útjára a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság receptversenye: a Főzz másképpen! Az elmúlt 3 esztendőben több száz egyetemi hallgató, orvos, filmrendező, újságíró, dietetikus, séf, de még szakács is beküldte ínycsiklandó, ámde egészséges receptjét!

Édesek és sztiviák, Isten véletek!

Lassan egy éve már, hogy először írt a Minden OK a sztiviáról, akkor még - a Debreceni Egyetem kutatásai alapján - mint csodanövényről a Minden OK oldalon, ám ma szomorúan látom, hogy bizony vele kapcsolatban is felmerülnek itt-ott kétségek tudományos körökben.

Idén a gyermek gasztroenterológiáé a főszerep a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programjában

Emlékszik még valaki itt a mesedoktoros cikkekre? Hát, bizony nem csak mesedoktor program van a K&H-nál, hanem pályázni is lehet, meglehetősen komoly pénzekre. Stílusosan az elhízás világnapján derült rá fény, hogy az idei gyermek-egészségügyi program főszereplője a gyermek gasztroenterológia!