Zsákosok csillaga - kékben

Fotópályázat a vastagbélrák ellen

A Van Holnap! Zsákos Alapítvány online fotópályázatot hirdet "Legyen neked is egy kék napod!" címmel idén immár negyedik alkalommal, egy vastagbélrák nélküli jövőért megrendezett "Legyen egy Kék Napod!" figyelemfelhívó megmozdulás keretében.

A fényképeket 2015. március 6-10-ig lehet beküldeni a zsakos@vanholnap.eu címre (tárgy: pályázat, plusz legyen a képnek címe is!), és a pályázók 2015. március 15-31-ig gyűjthetik majd a szavazatokat. Főnyeremény egy 25 000Ft értékű ajándékcsomag.

A "Legyen egy Kék Napod!" programról

Zsákosok - kékben március első péntekén

A kék csillag a nemzetközi jelképe a vastag- és végbélráknak. Szimbolizálja azok emlékét  akiket elvitt a betegség, és akik még reménnyel néznek egy rák nélküli jövő elé.

A "Legyen egy Kék Napod!" program ideje minden évben március első pénteke. A program célja, felhívni a figyelmet a vastagbélrákra, beszélni róla, ledönteni a tabukat. Ezen a napon ünnepeljük a túlélőket, azok bátorságát, akik harcolnak a betegséggel, és emlékezzünk azokra, akiket magával ragadott a szörnyű kór.

Öltözzünk minél többen kékbe, hogy megmutassuk, mindannyian együtt harcolunk a vastagbélrák ellen, mert együtt tehetünk ellene!

A Van holnap! Zsákos Alapítványról

A Zsákos Alapítvány célja a vastag- és végbélrák, mint betegség megismertetése, a szűrési lehetőségek és azok fontosságának bemutatása, és felhívni a figyelmet a betegségre, továbbá a vastag- és végbélrákos betegek segítése a kemo- és sugárterápia, valamint a  műtétre való felkészülés ideje alatt (táplálkozás, mellékhatások csökkenése, stb.), továbbá olyan felvilágosító és segítő kiadványokat is készít és terjeszt az alapítvány, amelyek megkönnyítik a betegek és azok hozzátartozóinak részére, hogy elfogadják a betegséget, és annak következményeit, fel tudjanak készülni testük kényszerű változására.

"A külső változás hatalmas trauma lehet egy ember életében. Megváltozik a teste, a tükörbe nézve valami teljesen mást lát, ami nem az övé, nem ezt akarja látni. Sokan szerencsések, és lehetőségük van rá, hogy időben elkezdjenek felkészülni a műtét utáni változásokra. Ha sikerül megbarátkozni az eszközökkel, ha megismeri mi fog történni, mire számíthat amikor felébred az altatásból, ha tudja hogyan tud majd tovább élni egy boldog, teljes életet, talán könnyebb elfogadni ami jön." (www.vanholnap.eu)

Forrás: OS MTI

 

***

Tetszett Önnek ez a cikk?

Ide kattintva a Facebook-on is követheti

a Minden OK webportált és a Minden OK blogot!

Kapcsolódó alternatív és kiegészítő gyógymódok: