Új blogbejegyzés arról, hogy vajon jógázhatnak-e a súlyfelesleggel küzdők

Sokszor és sokféle képpen támadják a testsúly problémákkal küzdőket, a sajtó tele van rájuk vonatkozó életmód tanácsokkal, a magazinok és a társadalom, az emberek feje pedig ítéletekkel és velük szemben támasztott kvöetelményekkel. Tiltások, prekoncepcíiók, rosszindulat, szánalom... rengeteg érzés és vélemény kapcsolódik az elhízáshoz, sokan és százfél módszerrel szeretnének segíteni vagy meggazdagodni az elhízott embereken.

Csupán egyetlen dolog van, amit nagyon kevesen akarnak: saját véleményeik tukmálása helyett elfogadni, tisztelni és szeretni őket úgy, ahogy vannak, testestül, lelkestül, és abban segíteni nekik, amiben valójában segítséget kérni. Amit ők maguk éreznek problémának.

Nagyon sok plus size életminőségén nem azzal tudunk javítani, hogy megítéljük és a csodálatos fogyás újabb eszközeit adjuk el nekik, hanem azzal, hogy lehetőséget adunk nekik az életminőségük olyan módon történő javítására, amely hosszú távon a bolgodulásukhoz vezet: testük-lelkük megszeretésére, elfogadására, a meglévő lehetőségeikkel való élésre és együttműködésre, valódi szükségleteik felismerésére és tiszteletére kellene tanítanunk minden embert, hogy a kialakult közvetlen tapasztalás által végül ők maguk dönthessék el, vajon mihez is szeretnének kezdeni életükkel, testükkel, lelkükkel és a rendelkezésükr álló idővel egy teljesebb, boldogabb élet és az elmúlás felé vezető úton.

Szeretem a testemet, és boldoggá teszt, hogy lehetőségem van mindazt megtanítani nekik, amit el szeretnék végezni általa. Örömemet lelem az életemben általa, és hálás vagyok!

Erről, és még sok minden másról szól a Minden OK blog tegnapi, plus size jógázókról szóló bejegyzése.

Kattide, ha szeretnéd elolvasni!

 

***

Tetszett Önnek ez a cikk?

Ide kattintva a Facebook-on is követheti

a Minden OK webportált és a Minden OK blogot!

Kapcsolódó alternatív és kiegészítő gyógymódok: