A Pécsi Tudományegyetem tiszteletét tette a hagyományos kínai orvoslás előtt

Nem akármi történt a tudományos orvoslás és az integratív medicina világában itt, kishazánkban, ugynanis 2015. augusztus 24-én Konfuciusz szobrot avattak a Pécsi TudományegyetemenT

Pécs eddig is élen járt az alternatív gyógymódok és a pszichoszomatikus szemléletmód terén, többek között Dr. Buda László, orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta, a SzomatoDráma módszer megálmodója és létrehozója, valamint a Magyar Szomato-pszichoteárpiás egyesület alapító tagja révén is, aki disszertációját is az alternatív medicina modern orvoslásban betöltött helyéről és szerepéről írta.

A szoboravatás méltán állít emléket a konfucianista filozófia és világszemlélet mellet a hagyományos kínai orvoslás rendszerének is, amelynek működő tanai és módszerei bízunk benne, hogy egyre szélesebb körben elterjedtebbé és elfogadottabbakká válhatnak az egyetem oktatási tevékenysége által.

Csang Jü-csu, az Észak-Kínai Műszaki és Tudományegyetem (North China Universtity of Science and Technology) elnöke (b) és Bódis József rektor leleplezi Konfuciusz kínai filozófus szobrát a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának épületében.

MTI Fotó: Sóki Tamás