Az vagy, amit teszel

Emlékeznek a "börtönkísérletes" fickóra? Minden egyetem minden bölcsész és közgazdász szakán bemutatják Philip Zimbardonak azt a munkáját, amelyben teljesen egészséges férfiakat két csoportra osztva az egyetem alagsorában egy kísérleti börtön néhány hetes működtetésébe kezdett, deöbbenetes eredményekkel. Biztos vagyok benne, hogy nyomott hagyott mindannyiunk életében, emlékezetében... Ugyanez a Philip Zimbardo idén Magyarországot célozta meg kísérlete helyszínéül, de ezúttal nem az ördögről kívánja lerántani a leplet, hanem megpróbálja az emberekben újra felébreszteni a kedveset, a jót - A HÉTKÖZNAPI HŐSÖKET.
 
A Hősök Tere projekt egy kísérlet, januárban indult, és azóta jelen van minden egyes nagyobb társadalmi megmozduláson. Alapfeltevése, hogy a jótétemény ma már túlságosan kiment a divatból: keveset beszélünk róla, keveset dícsérünk, éppen ezért egyre kevesebb a segítő szándék. Az emberek úgy érzik, hiába is lennének jók, nem kapnak érte semmit, időpazarlás és senkit sem érdekel.
A projekt célja, hogy hétköznapi életünk közönyét pozitív visszaigazolások és a jócselekedetek népszerűsítése által eloszlatva tettekre lelkesítse a hétköznapi embereket, megváltoztatva hozzáállásunkat embertársainkhoz, és ezzel együtt megváltoztatva életünket.
 
De nem csak a szájuk jár ám! Számos képzési programot szerveztek, amelyek során helyzetfelismerésre és cselekvésre tanítják az embereket, hogy ne fordulhasson elő, hogy elmegyünk egymás mellett anélkül, hogy észrevennénk: itt valami baj van, segíteni kell. Hátköznapi hősöket nevelnek, a hétköznapi boldogságunkért, boldogulásunkért.
 
Bízom a sikerünkben, és szívből kívánom, hogy legyen mindenkiből hétköznapi hős!